Home » Kruiden kennis » Thema-avonden

Kruiden activiteiten op aanvraag

 

Op aanvraag kan een interactieve kruiden thema lezing, kruidenthee proeverij, kruiden workshop of kruiden wandeling voor u en uw gezelschap worden verzorgd op locatie. Maria gaat in op het thema, vertelt over bijpassende kruiden en geeft praktische tips. Er is volop gelegenheid om de kruiden te proeven en te ervaren, vaak in de vorm van lekkere kruidenthee. Heeft u speciale wensen, zelf een idee voor een thema, een mooie (kruiden)locatie, etc. neemt u gerust contact op. Samen maken we er iets bijzonders van!

Thema lezing: Kruiden en hooikoorts

In de thema-avond kruiden en hooikoorts krijgt u een korte uitleg over het thema hooikoorts en vervolgens veel leefstijl- en kruidentips om zelf mee aan de slag te gaan. We behandelen kruiden die gebruikt kunnen worden om hooikoorts preventief aan te pakken en ook kruiden die hooikoorts symptomen kunnen verlichten en verzachten. Spreekt dit thema u en uw doelgroep aan? Neem dan hier contact met ons op.

Thema lezing: Kruiden en darmen

Hoe kunnen we goed voor onze darmen zorgen? En wat kunnen we zelf doen bij klachten als buikpijn, opgeblazen gevoel, winderigheid, obstipatie of diarree? Wat te doen bij overgevoeligheidsreacties op voeding? Na een korte uitleg over onze darmen, krijgt u leefstijl tips en kruiden tips om zelf mee aan de slag te gaan. Inclusief kruidenthee. Duur: circa 1 uur.

Workshop kruidenthee proeverij

In deze workshop leert u hoe u zelf een lekkere en gezonde kruidenmix kunt maken. We proeven enkele kruidencombinaties en ervaren het verschil in werking met onze zintuigen. Welke kruiden passen goed bij elkaar en waarom? Welke uitwerking hebben de kruiden op ons lijf en op onze stemming? Antwoorden op deze vragen en meer komen uitgebreid aan bod waarna u zelf aan de slag gaat om uw persoonlijke kruidencombinatie samen te stellen en te proeven. U neemt een eigen kruidencombinatie én een schat aan nieuwe kennis mee naar huis. Inclusief kruidenthee. Duur ca. 1,5 uur. 

Workshop calendula zalf maken

Calendula zalf of goudsbloemen zalf is een bekend product dat het zelf herstellend vermogen van de huid ondersteunt. In deze workshop leert u de plant kennen en het hele proces van plant tot zalf. U krijgt uitleg en tips over huidverzorging op natuurlijke basis. En aan het einde van de workshop neemt iedere deelnemer een potje zelf gemaakte calendula zalf mee naar huis. Hoe leuk is dat! Inclusief kruidenthee. Duur: circa 2 uur.