Over Bewust Gezond Natuurgeneeskunde

Bewust Gezond staat voor gezond blijven met bewustwording en natuurlijke middelen. Soms weet je wel dat bepaalde gewoonten niet goed zijn voor je, maar lukt het je maar niet om die te veranderen. Of ben je je vaag bewust dat je nog last hebt van gebeurtenissen uit het verleden. Ook kan chronische stress zijn opgeslagen in je lijf. Zaken die je uit je kracht houden en daarmee je gezondheid ondermijnen. Bewust Gezond helpt in dit bewustwordingsproces met natuurlijke middelen zodat je een volgende stap kunt maken naar een gezond leven en je je weer beter en vrijer gaat voelen.

In de natuurgeneeskunde kijken we naar de samenhang tussen lichaam en geest. Immers die zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een gezondheidsklacht zien we als een disbalans in jouw unieke systeem van fysiek, geestelijk, sociaal-emotioneel en spiritueel welzijn.  Met lichaamsgerichte therapie en natuurlijke middelen komt jouw klacht in beweging en wordt het zelfgenezend vermogen gestimuleerd. Je eigen kracht komt meer tot zijn recht. In dit proces word je zorgvuldig begeleid en sta ik voor je klaar bij tussentijdse vragen.

Bewust Gezond Natuurgeneeskunde staat al ruim 15 jaar voor een persoonlijke en respectvolle behandeling. De praktijk werkt op afspraak, werkdagen zijn woensdag tot en met zaterdagochtend. Er is ook een avondspreekuur. Hierdoor kun je meestal binnen een week terecht.

Over Maria Flinterman

Sinds 2002 ben ik woonachtig in Wijchen en bezig met het vak natuurgeneeskunde. Opgeleid en een goede job als registeraccountant, besloot ik dat jaar mijn hart te volgen en begon aan de vijfjarige hbo-opleiding natuurgeneeskunde. Vanuit een weten dat wanneer je in staat bent om je trauma's te helen, er ruimte ontstaat om fysieke klachten te doen genezen.

Het in contact komen met onverwerkt verdriet en onverwerkte emoties heeft mij geholpen om dichter bij mijzelf te komen, dichter bij mijn eigen natuur, bij wie ik in wezen ben. Het aankijken van mijn eigen angsten, heeft mij krachtiger gemaakt. Deze verwerkingsprocessen op het emotionele en mentale vlak maakten de weg vrij voor het loslaten van oude, opgeslagen spanningen in mijn lijf. Natuurgeneeskunde hielp mij ook af van de medicatie voor hooikoortsklachten. Het resultaat is dat ik mij een blijer mens voel.

Bewustwording en heling gaan voor mij hand in hand. Dat is de reden dat ik mijn praktijk Bewust Gezond heb genoemd. Dit is ook mijn drive, het verbeteren van de gezondheid door bewustwording, gezond leven, bewegen, lichaamsgericht werk als ademhaling en massage, voeding, kruiden en supplementen. Natuurgeneeskunde sluit hier mooi bij aan omdat het uitgaat van het zelfherstellend vermogen en al deze mogelijkheden omvat.

Ook bij deze veelzijdigheid ligt mijn hart én een gezonde uitdaging voor het houden van focus ;). Direct na het afronden van de opleiding tot natuurgeneeskundige ben ik in 2008 mijn praktijk gestart in Wijchen. Ik volg regelmatig nascholingen en intervisie in mijn vakgebied en ik ben tevens opgeleid als massagetherapeut en als meesterherborist (kruidendeskundige).

Ik help met mijn ervaring, kennis en kunde graag anderen op hun pad naar meer gezondheid. Herstel van eigen kracht is daarbij een belangrijke pijler. Lichaamsgericht werk neemt, naast voeding en kruiden, een belangrijke plek in. 

Naast mijn werk als natuurgeneeskundige werk ik als manager voor huisartsen. Ik zie de grote uitdagingen waar de zorg voor staat. Met mijn werk hoop ik mijn steentje bij te dragen. In mijn vrije tijd doe ik graag leuke dingen met mijn famillie en vrienden en ben ik graag bezig in en met de natuur zoals trailrunning, tuinieren en het maken van eigen kruidenmiddelen.

Andere weetjes over mij:

  • ik loop graag een trailrun
  • ik hou erg van citroenkruid
  • ik ben single en niet alleen
  • ik heb van mijn doopnaam mijn roepnaam gemaakt
  • guilty pleasure en blijvende uitdaging: zoetigheid

Tarieven

Natuurgeneeskundige behandelingen Prijs
Natuurgeneeskundig consult intake (max. 1,5 uur) € 96
Natuurgeneeskundig consult vervolg (ca. 1 uur) € 66
Massage met etherische olie (60 min.) € 66
Voeding- en leefstijlgesprek met iriscopie (60 min.) € 66

Kruidenmiddelen en etherische oliën worden besteld of zijn verkrijgbaar bij lokale leveranciers.

Een persoonlijke Bachbloesem Mix kost € 10. Met een Schüssler celzout zijn de kosten € 17,50.

De bovenstaande tarieven gelden met ingang van 1 januari 2024.

Betaling op basis van factuur met een betalingstermijn van 7 dagen.  

Vergoedingen

De behandelingen worden geheel of gedeeltelijk vergoed uit de aanvullende verzekering voor natuurlijke geneeswijzen. Zie het overzicht van de beroepsvereniging NWP en bekijk de eigen polisvoorwaarden. De praktijk is aangesloten bij de beroepsvereniging NWP en bij de koepelorganisatie RBCZ.

Registraties:

NWP  : P 1495

RBCZ : 709016 R

AGB-code praktijk: 90015474 

AGB-code zorgverlener: 90036787

Kamer van Koophandel: 09200940

Afspraak afzeggen

Tot 24 uur van tevoren kan een afspraak kosteloos worden afgezegd; zeg je later af dan kan ik de gereserveerde tijd in rekening brengen.


Samenwerkingen

Waar nodig en zinvol legt Bewust Gezond verbinding met andere zorgprofessionals, bijvoorbeeld de huisarts of apotheek. Vanzelfsprekend zal dit niet zonder jouw toestemming plaatsvinden. 

Samen werkt beter

Samenwerking kan nodig zijn, bijvoorbeeld

  • Informeren: van elkaar weten wat we doen
  • Afstemmen: van interacties, bijvoorbeeld van kruiden met medicatie
  • Beoordeling: terug verwijzing waar nodig

Gebruik maken van elkaars kwaliteiten heeft als doel een beter resultaat voor jou als cliënt. Maria Flinterman staat voor een praktische invulling van een dergelijke samenwerking die situatie afhankelijk kan worden vormgegeven.