Home » Over

Over Bewust Gezond

Bewust Gezond wil mensen door bewustwording helpen op hun weg terug naar gezondheid.  Natuurgeneeskunde is een geneeswijze die zich richt op de gehele mens. Dus zowel de geest als het lichaam. Daarom kijken we naar wie jij als mens bent en waar de oorzaak van de ziekte ligt. Ieder mens is uniek en iedere behandeling is uniek.

Bij Bewust Gezond richten wij ons op chronische klachten, het ontwikkelen van een gezonde levensstijl en het informeren van mensen over het gebruik van kruiden in het dagelijks leven.


Over Maria Flinterman

Ik ben Maria Flinterman. Sinds 2008 ben ik natuurgeneeskundig therapeut en kruidendeskundige in Wijchen. Mijn specialisatie is fytotherapie of kruidengeneeskunde. Ik heb mijn opleidingen onder meer gevolgd aan de Hogeschool voor Natuurgeneeswijzen Arnhem en bij het kruidencentrum “De Sprenk” (opleiding tot Meesterherborist / kruidendeskundige).

Mijn hart ligt bij de geneeskracht van planten én bij de mens. Het is mijn passie om te zien waar planten de mens kunnen helpen naar meer gezondheid. Herstel van eigen kracht is een belangrijke pijler van mijn werkwijze.

Naast mijn werk als natuurgeneeskundige werk ik als manager voor huisartsen en ben ik moeder. Ook ben ik als vrijwilliger actief voor Moestuin De Brink in Wijchen waar ik samen met andere vrijwilligers en met kinderen van de basisschool, je raadt het al, de kruidentuin verzorg.


Tarieven

Natuurgeneeskundige behandelingen Prijs
Natuurgeneeskundig consult intake (max. 1,5 uur) € 90
Natuurgeneeskundig consult vervolg (ca. 1 uur) € 60
Ontspanningsmassage met etherische olie (60 min.) € 60
Iriscopie leefstijladvies (2 contactmomenten á 30 min.) € 60
Boost je weerstand (60 min.) € 60
Kruiden activiteiten Prijs
Kruidenavond € 7,50
Thema-avond € 10
Praktisch met kruiden € 10

Kruidenmiddelen en etherische oliën kunnen voor u worden besteld of zijn verkrijgbaar bij lokale leveranciers.

Een persoonlijke Bachbloesem Mix kost € 10. 

Vergoedingen

De behandelingen worden geheel of gedeeltelijk vergoed uit de aanvullende verzekering voor natuurlijke geneeswijzen. Zie het overzicht van de beroepsvereniging NWP en bekijk uw polisvoorwaarden.

De praktijk is aangesloten bij de beroepsvereniging NWP en bij de stichting geschillencommissie KAB.

Afspraak afzeggen

Tot 24 uur van tevoren kan een afspraak kosteloos worden afgezegd; zeg je later af dan kan ik de gereserveerde tijd in rekening brengen.


Samenwerkingen

Van hieruit legt Bewust Gezond verbinding met andere zorgprofessionals, bijvoorbeeld de huisarts of apotheek. Er ontstaat op deze wijze een breed zicht op jouw vraag en weg naar genezing.

Samen werkt beter

Samenwerking geeft een breder zicht op de hulpvraag en de weg naar genezing van onze cliënten.

  • Informeren: van elkaar weten wat we doen
  • Afstemmen: van interacties
  • Beoordeling: terug verwijzing waar nodig

Gebruik maken van elkaars kwaliteiten zorgt voor een beter resultaat voor de patiënt en sluit aan op de vraag van veel cliënten. Het kan het aantal draaideur-patiënten voor de huisarts verlagen en daarmee een bijdrage leveren aan de vermindering van de werkdruk. Maria Flinterman staat voor een praktische invulling van de samenwerking die situatie afhankelijk kan worden vormgegeven.


Corona informatie

De praktijk is open, waarbij de volgende maatregelen in acht worden genomen:

  • We houden zoveel mogelijk 1,5 meter (2 armlengtes) afstand en schudden geen handen.
  • In de praktijk dragen we een mondkapje; tijdens het gesprek op 1,5 meter afstand kan het mondkapje af. 
  • Blijf thuis bij verkoudheidsklachten zoals hoesten, niezen, snot in je neus, keelpijn of bij verhoging vanaf 38 graden Celsius. 
  • Informeer naar de mogelijkheden en aanvullende maatregelen.

Voor alle activiteiten geldt dat we de richtlijnen van de RIVM nauwgezet volgen.