Home » Over

Over Bewust Gezond

Bewust Gezond staat voor gezond blijven met bewustwording en natuurlijke middelen. Soms weet je wel dat bepaalde gewoonten niet goed zijn voor je, maar lukt het je maar niet om die te veranderen. Of ben je je vaag bewust dat je nog last hebt van gebeurtenissen uit het verleden. Zaken die je uit je kracht houden en daarmee je gezondheid kunnen ondermijnen. Bewust Gezond helpt in dit bewustwordingsproces zodat je een volgende stap kunt maken naar een gezond leven en je je beter en vrijer kunt voelen. En soms zijn we ons niet bewust van verkeerd aangeleerde gewoonten op het gebied van voeding, ademhaling en leefstijl. Hoe fijn is het dan dat Bewust Gezond je kan helpen met deze kennis. Bewust Gezond helpt je bij het ontwikkelen van een gezonde leefstijl zodat jij weer meer ontspannen kunt leven. Ook kun je deelnemen aan leuke en interessante workshops en thema bijeenkomsten. Bewust Gezond Natuurgeneeskunde staat al meer dan tien jaar voor een persoonlijke en respectvolle behandeling én voor leuke en interessante kruiden activiteiten.

Bewust Gezond is een praktijk voor natuurgeneeskunde, gevestigd in Wijchen sinds 2008. De praktijk werkt op afspraak, werkdagen zijn woensdag tot en met zaterdagochtend.


Over Maria Flinterman

Ik ben Maria Flinterman. Sinds 2008 ben ik natuurgeneeskundige in Wijchen. Mijn specialisatie is fytotherapie of kruidengeneeskunde. Ik heb mijn opleidingen onder meer gevolgd aan de Hogeschool voor Natuurgeneeswijzen Arnhem en bij het kruidencentrum “De Sprenk” (opleiding tot Meesterherborist = kruidendeskundige).

Mijn hart ligt bij de geneeskracht van planten én bij de mens. Het is mijn passie om te zien waar planten de mens kunnen helpen naar meer gezondheid. Herstel van eigen kracht is een belangrijke pijler van mijn werkwijze.

Naast mijn werk als natuurgeneeskundige werk ik als manager voor huisartsen en ben ik moeder. Ook ben ik als vrijwilliger actief voor Moestuin De Brink in Wijchen waar ik samen met andere vrijwilligers en met kinderen van de basisschool, je raadt het al, de kruidentuin verzorg.


Tarieven

Natuurgeneeskundige behandelingen Prijs
Natuurgeneeskundig consult intake (max. 1,5 uur) € 90
Natuurgeneeskundig consult vervolg (ca. 1 uur) € 60
Ontspanningsmassage met etherische olie (60 min.) € 60
Iriscopie leefstijladvies (2 contactmomenten á 30 min.) € 60
Boost je weerstand (60 min.) € 60
Kruiden activiteiten Prijs
Kruidenavond € 10
Thema-avond € 10
Praktisch met kruiden € 10 - € 22,50, afhankelijk van de activiteit, zie de kruidenagenda

Kruidenmiddelen en etherische oliën kunnen voor u worden besteld of zijn verkrijgbaar bij lokale leveranciers.

Een persoonlijke Bachbloesem Mix kost € 10. 

Vergoedingen

De behandelingen worden geheel of gedeeltelijk vergoed uit de aanvullende verzekering voor natuurlijke geneeswijzen. Zie het overzicht van de beroepsvereniging NWP en bekijk uw polisvoorwaarden.

De praktijk is aangesloten bij de beroepsvereniging NWP en bij de stichting geschillencommissie KAB.

Afspraak afzeggen

Tot 24 uur van tevoren kan een afspraak kosteloos worden afgezegd; zeg je later af dan kan ik de gereserveerde tijd in rekening brengen.


Samenwerkingen

Van hieruit legt Bewust Gezond verbinding met andere zorgprofessionals, bijvoorbeeld de huisarts of apotheek. Er ontstaat op deze wijze een breed zicht op jouw vraag en weg naar genezing.

Samen werkt beter

Samenwerking geeft een breder zicht op de hulpvraag en de weg naar genezing van onze cliënten.

  • Informeren: van elkaar weten wat we doen
  • Afstemmen: van interacties
  • Beoordeling: terug verwijzing waar nodig

Gebruik maken van elkaars kwaliteiten zorgt voor een beter resultaat voor de patiënt en sluit aan op de vraag van veel cliënten. Het kan het aantal draaideur-patiënten voor de huisarts verlagen en daarmee een bijdrage leveren aan de vermindering van de werkdruk. Maria Flinterman staat voor een praktische invulling van de samenwerking die situatie afhankelijk kan worden vormgegeven.


Corona informatie

Update 18 december 2021. De praktijk blijft open gedurende de lockdown. Heb je klachten die bij Corona passen, zoals verkoudheid, hoesten of koorts? Blijf thuis en laat je testen. Neem contact op om de afspraak te verzetten, om te zetten in een videobel afspraak of anderszins te overleggen over de mogelijkheden. Voor meer informatie zie de website van het RIVM.