Massage

Massage bevat de kracht van het aanraken, contact maken. De aanraking stimuleert onze lichaamsbewustwording. We worden ons bewust van onze lichaamsgrenzen en het brengt ons in contact met ons eigen lichaam. Massage stimuleert de energiestroom en de doorbloeding waardoor het een reinigende werking heeft en het zelfgenezend vermogen wordt gestimuleerd. Energieblokkades en verkrampingen worden opgeheven en afvalstoffen afgevoerd. In het lichaam opgeslagen oude en onverwerkte emoties kunnen worden losgelaten waardoor ruimte ontstaat voor nieuwe kwaliteiten. Hierdoor heeft massage een ontspannende werking op lichaam en geest.

In de praktijk wordt gewerkt met verschillende massagevormen:

Voetreflex-massage is een reflex massage die door aanraking op de voet de verschillende lichaamsorganen kan  beïnvloeden. Op de voeten liggen meer dan 30.000 zenuwuiteinden die allemaal met een bepaald deel van het lichaam corresponderen. Door indirect, via het uitoefenen van druk op de voet, te masseren, wordt een meer subtiele prikkel aan het betreffende lichaamsdeel gegeven dan bij een rechtstreekse massage. Tevens werkt deze massage zeer ontspannend en harmoniserend op het zenuwstelsel.

Segmentmassage is eveneens een reflex massage. Bij deze massage wordt door een zachte aanraking op de huid het onwillekeurige zenuwstelsel beïnvloed en in balans gebracht. Segmentmassage wordt vooral toegepast op de rug. Het gevolg is een betere balans tussen in- en ontspanning wat zowel de fysieke als de geestelijke gezondheid ten goede komt.

Ontspanningsmassage is een combinatie van de klassieke massage, segmentmassage en de energetische massage. Daar waar nodig worden de spieren stevig gemasseerd om verhardingen en verkrampingen te laten verdwijnen. En/of wordt met zachte strijkingen gewerkt om energieblokkades op te heffen en de energiestroom weer in balans te brengen. Het resultaat is een ontspannende en helende werking op lichaam en geest.

Massage wordt ingezet in combinatie met een andere natuurgeneeskundige therapie of als een zelfstandige therapie, afhankelijk van het doel van de behandeling.

 

Contact

Bewust Gezond Natuurgeneeskunde

Maria Flinterman
Diemewei 4816
6605 XL Wijchen

06-53830631

info@bewustgezond.com

Aanmelden

Spreekt mijn werkwijze jou aan en wil je je graag aanmelden voor een behandeling? Klik dan op de onderstaande button.