Home » Natuurgeneeskunde » Behandelmethode » Natuurgeneeskunde informatie

Natuurgeneeskunde

Je wilt graag op een natuurlijke wijze én gebruik makend van je eigen kracht in balans komen.

Maria Flinterman helpt je graag om blokkades op te lossen vanuit een liefdevolle verbinding. Ze is een ervaren en integere natuurgeneeskundige professional met fytotherapie (kruidengeneeskunde) als specialisatie.

Mensen komen bij haar met vragen over uiteenlopende lichamelijke en emotionele klachten. Sluimerende klachten zonder medische oorzaak, een blijvende onrust of moeite hebben met het uiten van gevoelens. Denk aan huidklachten, spijsverteringsklachten, hoofdpijn, luchtwegklachten, slechte doorbloeding, gewrichtsklachten, stress gerelateerde klachten en ondersteuning bij de verwerking van psychisch trauma. Stuk voor stuk factoren die je plezier in het leven behoorlijk kunnen beïnvloeden. Twijfel je of heb je een vraag, neem dan gerust contact op met Bewust Gezond. We bekijken graag samen wat we kunnen betekenen.

Maria onderzoekt samen met jou waar de klachten vandaan komen en geeft ruimte om met natuurlijke middelen problemen op te lossen. Ze gebruikt de Westerse natuurgeneeskunde om je weer terug in jouw kracht te brengen. Bewustwording en kruiden spelen hierbij vaak een belangrijke rol.

 

Natuurgeneeskunde stimuleert het zelfgenezend vermogen met passende voeding, kruiden en lichaamsbewustwording.

 

Bewust Gezond wil mensen door bewustwording helpen op hun weg terug naar gezondheid. Zij doet dit op een respectvolle, deskundige en zorgvuldige wijze.

Het is onze visie dat wanneer we onze trauma’s helen, er ruimte ontstaat om onze fysieke klachten te doen genezen.

Tevens is het onze visie dat bewustwording van de krachten in de natuur om ons heen, ons helpt om dichter bij onze eigen natuur te komen, bij wie we in essentie zijn.

 

Natuurgeneeskunde is een geneeswijze die zich richt op de gehele mens. Dus zowel de geest als het lichaam. Daarom kijken we naar wie jij als mens bent en waar de oorzaak van de ziekte ligt. Ieder mens is uniek en iedere behandeling is uniek.

Natuurgeneeskunde stimuleert het zelfgenezend vermogen van de mens waardoor klachten verdwijnen. Bij de behandeling wordt gebruik gemaakt van lichaamsgerichte therapieën en natuurlijke middelen die aansluiten bij jouw unieke zijn. Hierdoor kan genezing ook op een dieper niveau plaatsvinden.

De natuurgeneeskunde is een aanvulling op de reguliere geneeskunde. Bij de behandeling wordt rekening gehouden met eventuele interacties met de reguliere behandeling en medicatie. De huisarts wordt op de hoogte gehouden van het verloop van de behandeling. Indien nodig wordt de cliënt terugverwezen naar de huisarts.

 

Natuurgeneeskunde verbindt oude en nieuwe kennis uit zowel de natuurgeneeskunde als de reguliere, westerse en oosterse geneeskunde. Door gebruik te maken van oude kennis en inzichten die blijvend zijn en deze te koppelen aan nieuwe, blijvende, kennis ontstaat een stevige basis van waaruit de geneeskunst wordt toegepast.

Natuurgeneeskunde richt zich op jou als mens en bekijkt samen met jou hoe je klacht is ontstaan en wat de weg terug is naar meer gezondheid. We nemen je klacht serieus en bekijken wie ben jij die deze klacht he

 

De natuurgeneeskunde heeft een aantal effectieve maatregelen en therapieën die jou kunnen helpen je gezond te voelen.

Hierbij gaat het bijvoorbeeld om de verhoging van het ontgiftende vermogen van het lichaam om zo jouw lichaamseigen zelfgenezend vermogen weer te kunnen herstellen. Maar ook bij het aanvullen van eventuele tekorten kunnen natuurgeneeskundige middelen helpen. Hierdoor krijg je meer energie, word je gezonder, heb je geen pijn meer en zit je lekkerder in je vel!

Het woord natuurgeneeskunde spreekt eigenlijk al voor zichzelf; het bestaat uit de drie woorden natuur- genezen - kunde. Dus wie zich met met de natuurgeneeskunde bezig houdt kent de kunde (of kunst)  hoe de natuur de mens kan genezen

Natuurgeneeskunde brengt je dichter bij je eigen natuur!

Aanvullend op de reguliere geneeskunde en waar nodig in samenwerking met je huisarts of andere zorgverlener.