Natuurgeneeskunde

Natuurgeneeskunde ondersteunt de natuurlijke geneeskracht van de zieke. Ieder organisme bezit de kracht om disbalans en ziekte te bestrijden en te herstellen. We hebben een natuurlijke neiging naar gezondheid, ons vermogen tot zelfhandhaving, ook wel zelfgenezend vermogen genoemd. Wanneer we gezond zijn, heeft ons lichaam voldoende vitaliteit om verstoringen uit ons lichaam te verwijderen. Er ontstaat ziekte wanneer de vitaliteit onvoldoende is om ons lichaam te reinigen van afvalstoffen. Natuurgeneeskunde stimuleert het zelfgenezend vermogen van de mens waardoor klachten verdwijnen. 

De natuurgeneeskunde ziet een ophoping van afvalstoffen in het lichaam als oorzaak van ziekte. Deze ophoping ontstaat door jarenlange gewoonten zoals verkeerde voeding, een slechte lichaamshouding, te weinig beweging, een onvolledige ademhaling of psychische spanningen. De gifstoffen in ons lichaam kunnen afkomstig zijn uit het milieu (naast voeding, ook water, lucht en lawaai), van medicijnen, uit onze eigen darm (gisting of rotting) en van psychosociale factoren. 

Natuurgeneeskunde richt zich op de gehele mens en maakt geen onderscheid tussen lichaam en geest. We kijken naar wie jij bent als mens en waar de oorzaak van de disbalans ligt. Ieder mens is uniek en daarmee is ook iedere behandeling uniek. De natuurgeneeskunde kent verschillende behandelmethoden zoals voeding, licht, lucht, water en beweging. Ook homeopathie, mineralen en geneeskrachtige kruiden kunnen onderdeel uitmaken van een natuurgeneeskundige behandeling. Bij de behandeling wordt gebruik gemaakt van lichaamsgerichte therapieën en natuurlijke middelen die aansluiten bij jouw unieke zijn. Hierdoor kan genezing ook op een dieper niveau plaatsvinden.

De Westerse natuurgeneeskunde vindt zijn oorsprong bij Hippocrates. Hij leefde van 460-359 v.Chr. op het Griekse eiland Kos en was de grondlegger van de leer van de lichaamsvochten. Harmonie van deze lichaamssappen zorgt voor gezondheid. Ook bij hem stond de eigen geneeskracht van de mens centraal en hij maakte geen onderscheid tussen lichaam en geest. De Westerse natuurgeneeskunde heeft zich verder ontwikkeld en er zijn verschillende stromingen ontstaan. De huidige natuurgeneeskunde combineert de oude kennis met nieuwe wetenschap als ook de Oosterse met de Westerse natuurgeneeskunde. Op onderdelen zie je de moderne geneeskunde en de natuurgeneeskunde naar elkaar toe groeien. Denk aan de omkeer van Diabetes door leefstijlverandering en de groeiende aandacht voor preventie en leefstijl. Of verdere integratie mogelijk is, zal de toekomst leren. Natuurgeneeskunde en ook fytotherapie maken geen deel uit van een universitaire studie en ontvangen geen reguliere wetenschapsgelden. De natuurgeneeskunde is dan ook een aanvulling op de reguliere geneeskunde. Bewust Gezond past de Westerse Natuurgeneeskunde toe en is gespecialiseerd in fytotherapie. Bij de behandeling wordt rekening gehouden met mogelijke interacties met de reguliere behandeling en medicatie. Waar nodig wordt contact onderhouden met de huisarts of andere zorgverlener.

Contact

Bewust Gezond Natuurgeneeskunde

Maria Flinterman
Diemewei 4816
6605 XL Wijchen

06-53830631

info@bewustgezond.com

Aanmelden

Spreekt mijn werkwijze jou aan en wil je je graag aanmelden voor een behandeling? Klik dan op de onderstaande button.