Bachbloesems

Wat een kracht zit in één zo een kleine bloem! De bloesemtherapie is bijzonder om zijn eenvoud en kracht. De Engelsman dr. Edward Bach heeft de geneeswijze in de eerste helft van de twintigste eeuw ontdekt.  Hij was arts, bacterioloog, homeopaat èn sterk intuïtief begaafd. Hij zocht naar een eenvoudige geneesmethode die de mensen zelf zouden kunnen toepassen. Hierbij was zijn uitgangspunt dat ziekten worden veroorzaakt door onze angsten, zorgen, hebzucht, voorkeur en afkeer. Het behandelen van deze geestes- of gemoedstoestanden en karakterstructuren geneest ons van de ziekte waaraan wij lijden. Het brengt ons dichter bij onze eigen natuur waardoor de fysieke klacht kan genezen, aldus Bach.

Dit laatste gaat uiteraard niet op bij ziekten die ook het gevolg zijn van intoxicatie (vergiftiging) van het lichaam, bijvoorbeeld ziekten die zijn ontstaan door een verkeerde voedingswijze of door medicatie. De bloesem brengt dan de negatieve stemming die het gevolg is van de ziekte in balans. Een andere (natuurgeneeskundige) behandelwijze wordt ingezet om het lichaam te reinigen en zo nodig wordt gezocht naar een passender voedingspatroon.

Dr. Bach ontdekte zijn geneeswijze in de natuur, in de bloem (bloesem) van de plant. Hij liet de geneeskracht van de bloem in bronwater opnemen met hulp van de zon. Door de bereidingswijze heeft de bloesemremedie geen schadelijke bijwerkingen en kan ze zonder bezwaar worden gecombineerd met andere (reguliere) geneesmiddelen of therapie.

In de praktijk werk ik voornamelijk met de Bach-bloesemremedies. De remedies worden meestal ingezet in de vorm van dagelijks in te nemen bloesemdruppels. 

Contact

Bewust Gezond Natuurgeneeskunde

Maria Flinterman
Diemewei 4816
6605 XL Wijchen

06-53830631

info@bewustgezond.com

Aanmelden

Spreekt mijn werkwijze jou aan en wil je je graag aanmelden voor een behandeling? Klik dan op de onderstaande button.