Massage

Massage bevat de kracht van het aanraken en het contact maken. De aanraking stimuleert onze lichaamsbewustwording en heeft een positieve werking op ons lichaam en ons welzijn. In de praktijk werk ik met de verschillende vormen van lichaamsgerichte therapie en massage. Afhankelijk van het doel van de behandeling zet ik één of meer van onderstaande technieken in. Massage kan zowel als zelfstandige therapie als ook in combinatie met een andere natuurgeneeskundige therapie worden toegepast. 

Ontspanningsmassage is een combinatie van de klassieke massage, segmentmassage en energetische massage. Daar waar nodig worden de spieren stevig gemasseerd om verhardingen en verkrampingen te laten verdwijnen. Eventuele spierknopen worden met behulp van triggerpoint massage en cuppen behandeld zodat de doorbloeding toeneemt en het lichaam weer lekker soepel aanvoelt. En met zachte strijkingen wordt gewerkt om energieblokkades op te heffen en de energiestroom weer in balans te brengen. Het resultaat is een ontspannende en helende werking op lichaam en geest. Massage-olie met etherische oliën ondersteunt de ontspannende werking van deze massage.

Klassieke massage is een massagevorm waarbij strijkingen van de huid, het kneden van spieren en het bindweefsel, en het kloppen van spierweefsel worden afgewisseld en aangevuld met technieken van druk en het trillen van het lichaam. Het gevolg is een afname van pijn en gewrichtsstijfheid. Ook bevordert deze massage spierherstel.

Segmentmassage is een reflex massage. Bij deze massage wordt door een zachte aanraking op de huid het onwillekeurige zenuwstelsel beïnvloed en in balans gebracht. Segmentmassage wordt vooral toegepast op de rug. Het gevolg is een betere balans tussen in- en ontspanning wat zowel de fysieke als de geestelijke gezondheid ten goede komt.

Dorn Therapie is een behandelmethode waarmee op een zachte manier een scheefstand in het bekken en de wervelkolom kan worden gecorrigeerd. Een verschil in beenlengte is het uitgangspunt van deze methode. Hierdoor kunnen pijnklachten ontstaan welke te verhelpen zijn met deze methode en eenvoudige zelfhulpoefeningen. Deze therapie is aangewezen bij rug- en gewrichtsklachten. Vaak wordt deze in combinatie met de Breuss-massage uitgevoerd.

Breuss massage is een zachte en sensitieve massage van de wervelkolom of beter gezegd van de tussenwervelschijven. Deze tussenwervelschijven bestaan uit kraakbeen en dit kraakbeen zorgt ervoor dat de zenuwen beschermd zijn en dat de wervels elkaar niet raken. Het behandelen van dit kraakbeen met de Breuss massage zorgt voor een betere doorbloeding en stimuleert daarmee het zelfherstellend vermogen van de tussenwervelschijven. Dit heeft een positieve invloed op het herstel van ischias en hernia problemen. Deze massage kan zowel voor- als na de Dorn-therapie worden toegepast en heeft een diep ontspannende werking. Voor deze massage wordt gebruik gemaakt van Sint-Jansolie.

Voetreflex-massage is een reflex massage die door aanraking op de voet de verschillende lichaamsorganen kan  beïnvloeden. Op de voeten liggen meer dan 30.000 zenuwuiteinden die allemaal met een bepaald deel van het lichaam corresponderen. Door indirect, via het uitoefenen van druk op de voet, te masseren, wordt een meer subtiele prikkel aan het betreffende lichaamsdeel gegeven dan bij een rechtstreekse massage. Tevens werkt deze massage zeer ontspannend en harmoniserend op het zenuwstelsel. Zo nodig leer ik je bepaalde reflex-punten te behandelen op je eigen hand zodat je in geval van nood jezelf kunt behandelen, bijvoorbeeld bij zenuwpijn.

Contact

Bewust Gezond Natuurgeneeskunde

Maria Flinterman
Diemewei 4816
6605 XL Wijchen

06-53830631

info@bewustgezond.com

Aanmelden

Spreekt mijn werkwijze jou aan en wil je je graag aanmelden voor een behandeling? Klik dan op de onderstaande button.