Voeding

De kracht van voeding is dat het de basis is van ons fysieke lichaam. Het geeft ons energie en kracht om het leven te leven. Daarnaast geeft het ons voldoening en genot en kunnen we de liefde proeven door ons voedsel. Voeding helpt het leven te vieren.

De geneeskracht van voeding volgt daaruit. De juiste voeding is de basis van onze gezondheid. Het voorkomt ziekten en helpt ons te genezen. Ieder heeft een uniek voedingspatroon. Het (her)ontdekken en volgen van dit voedingspatroon brengt je in je eigen kracht en stimuleert jouw unieke zijn en zelfgenezend vermogen.

Hoe werken we samen met deze voedingskracht:

* de basis is de (her)ontdekking of ontwikkeling van je eigen voedingsinstinct en voedingspatroon

* voedingsadvies op basis van je aanleg, temperament en de vier natuurkwaliteiten

* bewustwording van je voedingspatronen: wat ondermijnt en wat geneest

* helende voeding, specifiek gericht op jouw unieke klacht

* zo nodig suppletie met celzouten van Dr. Schüssler of voedingssupplementen

Met deze elementen ga je aan de slag. Dat betekent proeven, genieten, bewustwording, een voedingsdagboekje en alles wat jou helpt om een voor jou blijvend gezonder eetpatroon te bereiken.

 

“Je bent wat je eet” is een veelgehoord gezegde. Wat we eten is een samenraapsel van ingesleten gewoonten en impulsen, stammend uit onze vroegste jeugd of ingegeven door reclame, wetenschappelijke inzichten en goedbedoelde adviezen vanuit de omgeving. Hoe ga jij om met voeding? Wat is jouw eigen voedingsinstinct? Volg jij een dieet of voedingsgoeroe?

Ik geef je een voedingsadvies op maat, rekening houdend met je constitutie. Dit advies ontdek en ervaar je stapje voor stapje zelf, bijvoorbeeld door het bijhouden van een voedingsdagboek en het in de praktijk toepassen van aanpassingen in je voedingspatroon. Hierdoor kom je weer in contact met je eigen voedingsinstinct. Ik geef je de voedingskennis die past bij jouw unieke zijn en jij zelf (her)ontdekt je eigen voedingspatroon. Het resultaat is een blijvend, voor jouw gezonder eetpatroon.

Vasten

Soms kan het goed zijn om jezelf een korte tijd te onthouden van voeding door het volgen van een vastenkuur met als doel een totale reiniging van zowel lichaam als geest. Het spijsverteringsstelsel krijgt rust en het lichaam krijgt de gelegenheid zich te ontdoen van afvalstoffen. Dit werkt ook door op de psyche: in het lichaam opgeslagen en onverwerkte emoties kunnen worden losgelaten. Een vastenkuur is tevens een goed moment om je voedingspatroon opnieuw af te stemmen op je eigen voedingsinstinct!

Vasten kan onderdeel zijn van het behandelplan. Voor anderen is vasten een jaarlijks terugkerend reinigingsritueel dat preventief wordt ingezet ter voorkoming van ziekte.

Vasten is niet voor iedereen geschikt. Het is daarom verstandig om onder deskundige begeleiding een kuur te doen. Wanneer je graag wilt vasten, zijn er verschillende mogelijkheden. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Contact

Bewust Gezond Natuurgeneeskunde

Maria Flinterman
Diemewei 4816
6605 XL Wijchen

06-53830631

info@bewustgezond.com

Aanmelden

Spreekt mijn werkwijze jou aan en wil je je graag aanmelden voor een behandeling? Klik dan op de onderstaande button.