Bewust Gezond Natuurgeneeskunde 

Let op: telefoonnummer is gewijzigd: 06-53830631

Corona update 23 december 2020

Goed nieuws! De praktijk is open voor consulten die op 1,5 meter kunnen plaatsvinden. Consulten kunnen in de praktijk op afstand plaatsvinden waarbij alle hygiëne en voorzorgsmaatregelen worden gevolgd. Wanneer u liever een online afspraak of een wandel afspraak in de buitenlucht maakt, kan dat ook.
 
Neem contact op via het contactformulier.
Bellen mag natuurlijk ook: 06-53830631.

Natuurgeneeskunde

Je wilt graag op een natuurlijke wijze én gebruik makend van je eigen kracht in balans komen.

Maria Flinterman helpt je graag om blokkades op te lossen vanuit een liefdevolle verbinding. Ze is een ervaren en integere natuurgeneeskundige professional met fytotherapie (kruidengeneeskunde) als specialisatie.

Mensen komen bij haar met vragen over uiteenlopende lichamelijke en emotionele klachten. Sluimerende klachten zonder medische oorzaak, een blijvende onrust of moeite hebben met het uiten van gevoelens. Denk aan huidklachten, spijsverteringsklachten, hoofdpijn, luchtwegklachten, slechte doorbloeding, gewrichtsklachten, stress gerelateerde klachten en ondersteuning bij de verwerking van psychisch trauma. Stuk voor stuk factoren die je plezier in het leven behoorlijk kunnen beïnvloeden. Twijfel je of heb je een vraag, neem dan gerust contact op met Bewust Gezond. We bekijken graag samen wat we kunnen betekenen.

Maria onderzoekt samen met jou waar de klachten vandaan komen en geeft ruimte om met natuurlijke middelen problemen op te lossen. Ze gebruikt de Westerse natuurgeneeskunde om je weer terug in jouw kracht te brengen. Bewustwording en kruiden spelen hierbij vaak een belangrijke rol.

“Kijk hier voor referenties op een natuurgeneeskundige behandeling.”

Ontspanningsmassage met etherische olie

ontspanningsmassage massage

Heb je regelmatig last van stress of net een stressvolle periode achter de rug? Gun jezelf een heerlijk ontspannende lichaamsmassage waarbij ik gebruik maak van etherische (kruiden)olie. De aanraking die een combinatie is van stevige en zachte aanrakingen op de huid zorgen voor een diepe ontspanning en brengen balans in het zenuwstelsel. De etherische olie ondersteunt dit proces. Door de massage wordt je weerstand vergroot.

“De massage was heel fijn!” “Wat heerlijk en met zoveel aandacht, de focus lag bij mij en mijn lichaam.” “De massage bracht rust in mijn spijsvertering en dat werkte ook de dagen erna door, superfijn!” “De massage was heerlijk ontspannend. Mijn spieren waren weer helemaal los en de massage werkte nog lang door toen ik weer thuis was. Het voelt heel goed.”  “Wat een fijne, ontspannende massage. Mijn hoofdpijn is over!”

Iriscopie leefstijladvies

Iris van een oog

Wil je weten wat er in jouw ogen te zien is? En ben je nieuwsgierig naar wat je ogen je vertellen over jou en welke voeding en leefstijl bij je past? Dan is een iriscopie iets voor jou! Bij de iriscopie bekijkt Maria je ogen en meer specifiek de irissen van je ogen. De iris geeft inzicht in bijzonderheden zoals iemands aanleg of constitutie, wat zijn van nature iemands sterke en zwakke punten, hoe is de spijsvertering. Het laat iets zien over je gezondheid en over je karakter. Aan de hand daarvan geeft Maria een leefstijladvies met welke voeding, kruiden, voedingssupplementen en leefstijl goed bij je passen. Neem contact op met Bewust Gezond indien je meer wilt weten of een afspraak wilt maken voor een iriscopie leefstijladvies.

“Ik heb in zo’n korte tijd nog nooit zoveel geleerd over mijzelf”. “Ik geniet elke dag van wat ik bij jou heb geleerd.” “Boeiend wat je allemaal kunt zien in het oog!”

Boost je weerstand

Wil je zelf actief je weerstand vergroten? Via een lichaamsbewustwordingsoefening krijg je praktische tips voor zelfmassage om de eigen weerstand te vergroten. Verschillende technieken kunnen worden toegepast, afhankelijk van jouw specifieke situatie. Na een korte kennismaking gaan we aan de slag. We sluiten het uur af met een kopje weerstand verhogende kruidenthee.

Praktisch met kruiden met Maria

Kruidenoogst

Wil je meer leren en doen met kruiden in je dagelijks leven? Ga dan samen met Maria op pad en leer over het gebruik van kruiden. En wie weet maak jij binnenkort je eigen kruidenmiddel. Hoe werkt het? Enkele keren per maand worden activiteiten gepland waar je op kunt inschrijven. Het aantal deelnemers is beperkt en afhankelijk van de activiteit. Met een knipkaart voor 5 of 10 activiteiten heb je voorrang. Activiteiten wisselen met het kruidenseizoen en worden het jaarrond georganiseerd.

Denk bijvoorbeeld aan kruiden oogst, kruiden verwerken, kruiden producten maken, rondleiding kruidentuin, berkensap oogsten, kruiden-tuinieren of een avond over voorbereiding op het hooikoortsseizoen, hoe zorg ik goed voor mijn darmen etc.

Daarnaast geeft Maria in het seizoen kruidenavonden in de oogsttuin van de Sfeer van Willems. Je leert over de geneeskracht van bekende en minder bekende kruiden. En natuurlijk gaan we de kruiden ook proeven!

Volg de nieuwsberichten van Maria of neem contact op voor meer informatie.

“inspirerende avonden”, “veel geleerd”, “zie met plezier uit naar volgend jaar!”, “leuke en leerzame workshop, goed en duidelijk verteld”, “je kunt de kruiden ruiken, proeven, voelen; dat geeft veel extra informatie!”, “ik vind het super interessant, ik kom vaker”.

Kruiden-blog Maria

Kruiden zijn mijn passie, volg hier wat ik te vertellen heb over kruiden. Er wordt regelmatig wat bijgeschreven!