Workshops, lezingen en natuurbeleving

op aanvraag

 

Op aanvraag kan een interactieve thema lezing, kruidenthee proeverij, workshop of natuurbeleving voor jou en je team, vriendengroep of ander gezelschap worden verzorgd op locatie. Maria gaat in op het thema, vertelt bijvoorbeeld over massage, etherische oliën of bijpassende kruiden en geeft praktische tips. Er is volop gelegenheid om te ervaren en te beleven, meditatieve rustmomenten, massagebeleving, het ruiken van etherische oliën en het proeven van kruiden, vaak in de vorm van een lekkere kruidenthee. Heb je speciale wensen, zelf een idee voor een thema, een mooie (kruiden)locatie, etc. neem dan gerust contact op. Samen maken we er iets bijzonders van!

Nieuw! Workshop handmassage voor zorgprofessionals en vrijwilligers

In deze 1,5 tot 2 uur durende workshop leer je hoe je middels het geven van een handmassage op een fijne manier contact maakt met je cliënten, ze veiligheid biedt en op een non-verbale wijze gerust kunt stellen. Je krijgt antwoorden op vragen als: bij wie kan ik dit veilig toepassen en wanneer beter niet? Uiteraard oefen je samen met je collega's in zowel het geven als het ontvangen van een handmassage. Na afloop ontvang je de instructies op papier en een certificaat van deelname. De workshop wordt afgestemd op de doelgroep van jouw team of organisatie. Wil je meer informatie? Neem dan hier contact met ons op.

Thema lezing: Massage

In de thema-avond massage krijg je antwoorden op vragen als: wat gebeurt er in je lijf en in je hoofd door aanraking? Kan ik dat bij mijzelf bereiken? Welke soorten massage zijn er? Wat zegt de wetenschap over massage? Ook krijg je veel praktische tips waarmee je zelf aan de slag kunt en is er tijd voor beleving en ervaring. Duur: circa 1 uur. Deze interactieve lezing is uit te breiden met een Workshop massage olie maken of de Workshop handmassage. 

Spreekt dit thema jou en je doelgroep aan? Neem dan hier contact met ons op.

Thema lezing: Kruiden en hooikoorts

In de thema-avond kruiden en hooikoorts krijg je een korte uitleg over het thema hooikoorts en vervolgens veel leefstijl- en kruidentips om zelf mee aan de slag te gaan. We behandelen kruiden die gebruikt kunnen worden om hooikoorts preventief aan te pakken en ook kruiden die hooikoorts symptomen kunnen verlichten en verzachten. Spreekt dit thema jou en je doelgroep aan? Neem dan hier contact met ons op.

Thema lezing: Kruiden en darmen

Hoe kunnen we goed voor onze darmen zorgen? En wat kunnen we zelf doen bij klachten als buikpijn, opgeblazen gevoel, winderigheid, obstipatie of diarree? Wat te doen bij overgevoeligheidsreacties op voeding? Na een korte uitleg over onze darmen, krijgt u leefstijl tips en kruiden tips om zelf mee aan de slag te gaan. Inclusief kruidenthee. Duur: circa 1 uur. Spreekt dit thema jou en je doelgroep aan? Neem dan hier contact met ons op.

Workshop aromatherapie: maak je eigen massage olie

Je leert over aromatherapie en we maken een eigen mengsel van kruidenolie met etherische oliën. We gaan ruiken en ervaren. Welk mengsel kies jij? Ga je voor ontspannen spieren, voor rust in je hoofd of voor nog iets anders! 

Duur: circa 1 uur. Deze workshop is uit te breiden met de interactieve lezing over massage of de Workshop handmassage. 

Spreekt dit thema jou en je doelgroep aan? Neem dan hier contact met ons op.

Workshop handmassage: masseer je handen of die van je partner

Leer hoe je handreflexologie kunt toepassen bij jezelf of bij je naaste. Je krijgt een duidelijke uitleg en we gaan lekker oefenen op onszelf of bij onze partner.J

Duur: circa 1 uur. Deze workshop is uit te breiden met de interactieve lezing over massage of de Workshop massage olie maken. 

Spreekt dit thema jou en je doelgroep aan? Neem dan hier contact met ons op.

Workshop kruidenthee proeverij

In deze workshop leert u hoe u zelf een lekkere en gezonde kruidenmix kunt maken. We proeven enkele kruidencombinaties en ervaren het verschil in werking met onze zintuigen. Welke kruiden passen goed bij elkaar en waarom? Welke uitwerking hebben de kruiden op ons lijf en op onze stemming? Antwoorden op deze vragen en meer komen uitgebreid aan bod waarna u zelf aan de slag gaat om uw persoonlijke kruidencombinatie samen te stellen en te proeven. U neemt een eigen kruidencombinatie én een schat aan nieuwe kennis mee naar huis. Inclusief kruidenthee. Duur ca. 1,5 uur. Spreekt dit thema jou en je doelgroep aan? Neem dan hier contact met ons op.

Workshop calendula zalf maken

Calendula zalf of goudsbloemen zalf is een bekend product dat het zelfherstellend vermogen van de huid ondersteunt. In deze workshop leert u de plant kennen en ook het hele proces van plant tot zalf. U krijgt uitleg en tips over huidverzorging op natuurlijke basis. En aan het einde van de workshop neemt iedere deelnemer een potje zelf gemaakte calendula zalf mee naar huis. Hoe leuk is dat! Inclusief kruidenthee. Duur: circa 2 uur. Spreekt dit thema jou en je doelgroep aan? Neem dan hier contact met ons op.