Natuurgeneeskunde verbindt oude en nieuwe kennis uit zowel de natuurgeneeskunde als de reguliere westerse en de oosterse geneeskunde. Door gebruik te maken van oude kennis en inzichten die blijvend zijn en deze te koppelen aan nieuwe, blijvende, kennis ontstaat een stevige basis van waaruit de geneeskunst wordt toegepast en zich kan blijven ontwikkelen.

Een voorbeeld is het verbinden van de Westerse natuurkwaliteiten met de nieuwste wetenschappelijke kennis op het gebied van de fytotherapie. Dit draagt bij aan een goede constitutionele behandeling van de cliënt op een bepaald moment.

Bewust Gezond legt graag op een pragmatische wijze de verbinding met andere zorgprofessionals, ook met de huisarts of apotheek. Samen werkt beter.

  • Informeren: van elkaar weten wat we doen
  • Afstemmen: van interacties
  • Beoordeling: terug verwijzing waar nodig

Gebruik maken van elkaars kwaliteiten zorgt voor een beter resultaat voor de patiënt en sluit aan bij de vraag van cliënten. Het kan het aantal draaideur-patiënten voor de huisarts verlagen en daarmee een bijdrage leveren aan de vermindering van de werkdruk. Maria Flinterman staat voor een praktische invulling van de samenwerking die situatie afhankelijk kan worden vormgegeven.